CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Saturday, February 22, 2014

Kongsi resepi : sos ikea meatball

Tetiba datang angin nak makan ikea meatball, tp umah jauh noo dgn ikea tu. Kite homemade aje. Resepi dan hasilnya. Hihi

My first trial

Resepi

Tuesday, February 18, 2014

10 months

Fuh fuh fuh. Sapu debu skettt. Hihi. Aku bukanlah blogger tegar yang setiap hari update blog. Hehe
Alhamdulillah, khalifah kecilku sudah berusia 10 bulan. 10.3 kg for 10 months. Lebih kurang sekampit beras dah. Heheh
X pandai jalan lagi tapi dah boleh bangun meniti tepi tepi sofa. Gigi dah 6 batang. 2 bawah 4 atas. Pernah demam sekali dlm masa 10 bulan sebab nk tumbuh gigi first,lepas tu dah x demam dh. Alhamdulillah, anak ummi membesar dengan sihat. Syukur ya Allah.
Buat masa sekarang iqbal masih dalam jagaan ummi dia lagi. Tapi kalau ada rezeki ummi dapat keje terpaksa la iqbal duk dgn tokma. Huuu
G interview dah 2x tp masih belum ada rezeki. He know the best. Allah sebaik baik perancang. Sabar sabar. X rela sgt nk bekerja tapi nk rasa jugak experience bekerja. Best ke x. Sah2 la time dapat gaji tu best,masa best ke? Macam x je. Huhuuu. Abah x izin sangat nk keje. Pesannya, jangan ingat duit je, ingat masa kita dengan keluarga. Ye, mmg betul. Betul sangattt abah. Bila ingt pesan abah rasa mcm xnak keje. Huuu. 

Ok,x nak merapu dah. Sambung blog walking. Kbaii.

Abi bagi gigit epal ganti gigit toy
X takut dengan air,mandi mesti nk lelama. Huu
Gigigigi. Hee

Friday, October 11, 2013

Baby fair

Khamis adalah hub's off day.  Dari hari rabu lagi mak duk mujuk suami ajak pi kayell. Heuheu
Kesudahnya sampai jugak la. Siap cakap kalau penat x yh drive, kita p naik bas. Last2 naik kete jugak. Hehe
Niat asalnya nk g tgk anak sepupu yg bersalin hr 1 malaysia hari tu. Alang2 dah g kl ajak terus suami g beli baju anak. Baju anak tiap2 bulan beli, baju mak ayah stahun skali. Hohoho. Pegi sogo tgk2 kat centre atrium level g tu ade baby fair, terus mak rambang mata. Murah nokss. Yang aku beli paling mahal 15 hengget je. Memandangkan si iqbal ni cepat membesar, baju aku amik size 1-2yrs dan size L. Beli besar terus, boleh pakai lama sikit. Baju2 tido dia yg size 6 bulan sume dah x muat. 

Baby polo rm15

Pigeon rm4

Puppy winks rm 8.70

Pureen rm10
Paddington bear rm10

Pureen rm10

Peter rabbit rm10
Baby polo rm 15
Rm4 cuddles