CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, December 27, 2010

award..ecece

award ni diberi oleh cik ika syg sbb jd follower belog beliau..
sooo,ai pn hamek laa..






tenkiu cik bintang. :)
ok,meh kite completekan syarat2 untuk dpt award neh.

  1. Dalam banyak-banyak entry dalam belog ni, mane satu entry yang korang paling suka.
  2. Komen anda pasal entry yang korang pilih 2?
  • umm..ummm..ummm...entry award ni la..
  • sebab boleh dpt award.. :P

Wednesday, December 15, 2010

grrrrr~

nk taip hape niiiiiiii..
umm..umm..ummmmmmmmm

3days left.
y?
sbb dh kena balik u..ukm start sem baru 20hb 12..
kenapa u ni cepat sgt..cam nyesal lak masuk u ni..huhuh
mmg x bersyukur langsung blh masuk u..
x3, tarik balik statement tu..
sesampai di KL nanti ade gak masa sehari tok rehat..
bukan rehat sgt pn sure2 aku g merayap lau bosan.
sorang pn jadi..gila ke apa ini orang..hoho
tapi bab makan memang x makan la law sorang..
pelik? x pon. :P
6jam duk dalam bas pasti bosan..tapi nape mcm berdebar2 je nk naik bas nanti.
ini gara2 terlalu byk baca berita sal eksiden la ni.
tatpe,t next cuti ai balik nek flite. :)

haa,dh taw nk cerita ape..
semalam ai berwebcam la ngan sorang teman nih..
mula2 video call ym then dia g invite vchatter kat fb tu..
mcm hampeh je guna vchatter tu.
x berjaya sampai ke sudah!
disebabkan x berapa pandai sgt guna vchatter ni ai pn main tekan2 jela.
sekali hambek ko!
dpt noti ixca anuar komen gambar.
curious gak gambar mane.
haa,memang hambek ko!
gambar vchatter!
bila masa aku snap pon xtaw.
terus delete gambar tu..
tataw la sape yang lagi yg tengok.
seb bek baju agak sopan.
lepas tu terus deactive fb..haha
then amik sticker tampal kat webcam laptop. :)
sape nak men webcam,meh2. :PP

ni ha inviter vchatter tuh.
dia yang bermata '4'. :P


::ade org ajak g seminar emas..ape kebenda la tu..nak bagi emas ke?lau nk bagi mmg laju je ai nk g..ai mmg suka emas2 ni.. (: ::

Friday, December 10, 2010

innalillah.

sepatutnya entri ni dipost semalam tapi kemalasan melanda.
ada 2 entri sal orang meninggal.
kat blog ixca & k.syidah.
blog ixca ayah kwn dia meninggal & kat blog k.syidah yang buat aku terkedu.
persoalan status fb k.yuyu terjawab.
innalillah..
bestie k.yuyu xcidnt & meninggal.
tiada lagi coretan arwah.
sedih itu hadir masa aku baca Bh on9 even aku x kenal arwah x pernah jmpa pn.
pagi td arwah dh selamat dikebumikan.
 al-fatihah..

buat k.yuyu :byk2 bersabar..Allah lebih menyayangi arwah..semoga arwah ditempatkan di kalangan org yg beriman..aminn



::mati itu pasti..kita yang hidup harus meneruskan kehidupan dgn amal soleh::

Thursday, December 9, 2010

gedik santai.

i'd my day with them.
ayen + eppa + dila~

ayen n eppa fetch me around 11++hrs then dila.
yeah,we're heading to mesra mall.
this is our 1st time. :)
 for me & dila.
just few shop lot here.
the attractions of mesra mall are cinema, u-bowl, song box, sports planet, big apple.
just of that i think.
we arrived there around 13++hrs.
then,take our lunch.. perform prayer.
1430hrs : time for movie. ngangkung. funny!
then time for bowling.
we're act like childish but we enjoy time we'd.
wish to have this kind of moment again. insyaAllah.

captured by me.


 ayens.

 mine.

 dilas.

eppas.

::salam maal hijrah..step for new life..wish to wear a proper tudung::

Thursday, December 2, 2010

cherita chuti


lately belog ni update sal campaign youth says je..
heee,actually tuan dia malas nak hupdate.
malas malas dan malas.
mood senantiasa berubah.
time rajin hari2 hupdate time malas jgn harap la.
agaknya dh byk habuk kat belog ni.
time cuti2 cmni lagi la malas nk hupdate.
eh,panjangnya mukaddimah.. :P

almost 2 weeks to go..
my birthday & exam result.
13th dec.
on the same day.
ai takotttt.

20th dec will be my 1st day on 2nd sem.
pantasnya masa berlaluuu.
pretty sure mood bercuti maseh tebal on 20th dec.
and will be miss mai mummy daddy brothers.
sista? juz a little bit..heee
she's not around home.

ok,berbalik kepada tajuk entri..
cuti ni.
ape yg best.
biase je.
eh,ade yg best.
bole main masak2.
ade je status makanan update kat fb.
sampaikan kwn2 ade yg tny masuk akademi memasak.
heee.
semenjak ai berjauhan nga family keinginan tok masak memuncak2.
law buat graf maw naik je graf tu.
masuk umur 20-an lagi la semangat.
nk taw nape?
sbb dh mula memikirkan tanggungjwb seorg is3..heee
eh2,ai x kawen lagi.
tunang pn x..hehe
mummy cakap dh blh harap dh law dia xde kat uma. :)
dh blh masak untuk adek2.
dh la cite..
org len pandai masak mcm2 x kecoh pon..hoho





Friday, November 26, 2010

Find your dream job here guys!

JobsCentral is a website for you to find your ideal job. Stand a chance to win RM300 when you sign up with JobCentral. Also, JobsCentral is giving away iPod Nano for the month of November. Check it out!

Thursday, November 11, 2010

stop child abuse.

The number of reported child abuse cases in Malaysia has been increasing in the last few years. This trend is alarming, especially as it may represent only the "tip of the iceberg".
Get on Board is a "peoples' campaign" by UNICEF to provide the Malaysian public with the knowledge, insights and resources to stop child abuse. Do the right thing. Get on board. Stop child abuse!

Do something! Stop Child Abuse Now!
go malaysian!

Wednesday, November 10, 2010

xde tajuk.

persetankan segala hal yg mangganggu jiwa raga haku.
itu ini itu.arghh,mls nk memikirkan benda2 meragut kebahagian aku.
dalam kepala hotak ni nk enjoy je..maw release tension afta jawab last paper td..
td g mines ngan rumet mereleaskan tension.
back to cherita exam.
huh,last 3 paper aku jawab mcm org mabuk hidu gam.
mata xleh nk bukak,ngantok lar.
exam time kritikal memang la haku cm tuh..
pkul 830 am ok lagi..
masuk je kul 9,setan dh berpesta kat hujung bulu mata haku.
byk je disko setan kat situ..
huh,benci!
agaknye la kan disko setan ni tutup kul 10 sbb time tu serius mata nih dh boleh bukak besar.besar
dh xde nk bergayut kat ujung mata haku lg.
1030 ' masa peperiksaan telah tamat '
dh 1030 xde lagi niat2 terpendam nk qada tido ke hape.
1030 aku nk kuar dari dewan.
kua jalan laju.laju

tata ktsn~
menuju ke mines.

On behalf of all the women in life, take your Pledge



Cervical Cancer is mainly caused by a virus called the human papillomavirus (HPV). It is specific to women and is preventable. Protect your BFFs, sister, mother, and loved ones from cervical cancer. Thousands of Malaysians are making a Pledge to protect their loved ones from cervical cancer. Fight Cervical Cancer! Pledge now!



Help protect all women! Fight Cervical Cancer!
we can prevent this cancer!
prevent is better than cure!



::pls do support by click the picture above and click support::

Tuesday, November 9, 2010

Have plans this Saturday?

Laundry Bar is holding a music festival with an impressive line-up throughout the entire day from 2pm til late .Bring your friends along to grab a few drinks and enjoy great music from Bittersweet, Couple, Pesawat, An Honest Mistake, We Are Mutants, and many more!

Saturday, November 6, 2010

cherita thaipusam

jalan,jalan jauh.jauh
1st time sampai klang,jusco bukit tinggi..
mak aihh,bapak la jauh..
very sure lepas ni dh x g sane lg..
pegi sane sbb g wat hair treatment kat KOZO
free sbb dpt voucher beli external hard disk.
inchik bam yang beli tp ai yg amik voucher tu..hihi
awk.awk,mekaseh bg sy.. :)
then g i-city..
1st time gak sampai i city..
very sure gak x g sane dh..hoho
damn crowded.





 vivo.
 panini.




 muka penat.

 tata i city.

Wednesday, November 3, 2010

malas

tulun.tulun
sape ade vitamin rajin..nk sket..
aishh,maseh tiada mood untuk study..
2 subjects to go with 3 papers..
killer paper i guess..huhu

  • bunda,tolong.tolong...bagi semangat kat kite..
  • awak.awak..tolong saya..saya nk study sambil lepak.lepak ngan awak.. ;)
  • kawan.kawan..nasehatkan diri saya yang maseh x sedar diri neh..
candid ;p 

 wowow..;p

uh,damn pale.. :(

 ::my mind is thinking to have another leisure time wif them rite now!!::

Tuesday, November 2, 2010

merapurapu

tangan ni gatal je nk hapdate belog tp xtaw nk hapdate ape..hoho
idea tgh mencurah2 ni..tapi bl pk mcm banyak sgt je nk cite..
one by one hoke..

1st

  • tahniah to red warriors menang!
  • ini xde gmbr sbb sy x g stadium pn..hoho
2nd
7 subject to cover!
  • exam.exam.exam
  • bila mau habes?tataw ler..
3rd
 kpkk.

 mine.
 she.
other she.


  • mau berjimba.jimba
  • buat ms ni xleh dgn sepenuh hati lg
  • kenapa?
  • exam x abes lg la
  • tapi pantang ade gap je haku musti berjimba.jimba ;p

last but not least
 buddy!

 negarakuuu.. ;p

us.

  • last day b4 exam,kiteorg ade interview keje..bkn btul2 pn..
  • ini untuk future la..
  • afta dat,kiteorg g snap pic sane sini la.. :)


::i always wish every moment i'd and to have run smoothly with happiness::

Sunday, October 10, 2010

.

aku tersenyum melihat kau tertawa riang di samping mereka

aku menangis melihat kau gembira bersuka ria di samping mereka

dan aku

hanya mampu tersenyum dan menangis melihat kebahagian insan lain

dan aku

terkontang kanting mencari arah dan terus mencari

sampai bila harus aku begini

masa menentukannya.

Sunday, October 3, 2010

entri basi

jari.jari sentiasa ingin menari di atas papan keybord neh tapy disebabkan kesebokan yang melanda melimitkan masa untuk membuat senaman jari..MyEm0.Com
sesaje je nk share cite g muar..
last week pegi muar..1st time sampai muar..quiet nice..
kiteorang ade khidmat komuniti kat c2.. kn duk ngan family angkat 3h2m..
family angkat pn besh..
excited nk g muar.
zarif :gonna mish u~

::byk lg gmbr sebenarnya tp lenkali la upload lg::

Wednesday, September 22, 2010

repost :salam lebaran

  • memandangkan saya sangat bimzi pada raya lps, maseh belum terlambat untuk sy ucap SELAMAT HARI RAYA to all readers..maseh ade readers ke? uhuhuh MyEm0.Com
  • Maaf Zahir  Batin

  • sudah pasti belog ini penuh dgn sawang dan habuk..
  • kebimzian melanda b4 hari raya and afta raya..
  • cls dh start tapi saye maseh mud beraya..
  • hanya jasad berada di dewan kuliah tapi jiwaku di rumah..
  • oh semangat,kembali la.. MyEm0.Com

::oh bakal keluarga angkat,layan la sy dgn baik..sila bwk sy mkn mi bandung muar yg sodap etu::

Monday, September 6, 2010

biskut.comel

  • sahur tadi dah selamat sampai umah..
  • tido2 mandi2 pegi topup barang2 untuk buat biskut raya..
  • mcm kelakar je tgk resepi nama biskut comel..
  • x comel mn pn biskut tu..kiut je..hohohoh
  • sape la yang bagi nm biskut tuh..haish..x seswai


::maw sambung buat biskut comel edisi adunan malam hari::

Friday, September 3, 2010

habes.

tepat jam 0945 segala beban buat masa ni da tiada.
last paper nasib bek ade soalan kacang je..hohoh
sat g bole marathon tido sampai esok..;p
jiwa raga sume dah kat umah.
maseh berbekalkan sehari aku berada kat dikotaraya ini.
sunday..balik kg!
b4 dat, ade family gathering..upacara membatalkan puasa bersama sanak saudara yang baru sampai mesia..
welcome  home p.uda n wife~ from 
hopefully event on dis sunday is great from wut i expect.

::taun depan dapat anak buah baru::


Tuesday, August 31, 2010

Online stock trading game spreads across Malaysian campuses!




If you're studying in a Malaysian university or college, you probably already have many friends paying this game. If not, check it out!
When you play, you learn the valuable skill of investing, without the risk of losing money. But, you win real CASH and weekly prizes worth up to RM170,000! It only takes a few minutes a day to play and win.
Which of your friends are in the lead? Which campuses rank the highest right now? When you play... will you know how to trade your money?
Join your fellow students in the OSK Investment Challenge: Campus Edition, and feel the rush of investing virtual money in a real stock market!
This initiative is brought to you by campuses and universities across Malaysia and OSK Investment Bank. Supported by the Ministry of Higher Education

for MORE info

Saturday, August 28, 2010

.tolong kuatkan aku.


  • ya Allah,kuatkan aku.
  • gagahkan aku berdiri di bumi-Mu.
  • kentalkan semangatku.
  • semoga aku maseh mampu berdiri dengan gagah untuk melalui hari.hari mendatang.


::Allah x kan bagi ujian law kita x mampu menghadapinya::

saya.kenal.sayang.saya :)

Untuk kali keseratus lima puluh juta
Mereka tanyakan engkau soalan yang sama
"Eh kenapa kau masih lagi mahukan dia?"
"Apa kau buta, apa kau pura-pura suka"

Di seratus lima puluh juta kali itu
Di depan semua engkau tarik tangan aku
Yang sedang buat muka kosong tak ambil tahu
Sambil ketawa engkau bilang satu per satu

"Dia mungkin bengis seperti singa"
"Tapi dia nangis tonton cerita Korea"
"Dia mungkin keras bila bersuara"
"Tapi dia jelas, jujur apa adanya"

"Aku lagi kenal dia"

Dah lebih seratus lima puluh juta kali
Aku pesan padamu apa yang bakal jadi
Engkau dan aku ada mungkin tidak serasi
Engkau sangat manis, aku ini pula dawai besi

Di setiap seratus lima puluh jutanya
Aku pun dalam hati semacam tak percaya
Apa kau lihat pada aku jujurkan saja
Terus kau cubit dagu aku, sambil berkata

"Saya mungkin baran tak kira masa"
"Tapi saya tahan kalau yang salah saya"
"Saya mungkin saja keras kepala"
"Tapi saya manja bila kita berdua"

"Saya kenal sayang saya"

Buat apa dicerita
Bahagia kita rasa
Biar tak dipercaya
Peduli orang kata

Baju ronyok tak apa
Asal pakai selesa
Berkilau tak bermakna
Kalau hati tak ada

Aku lebih bengis dari sang naga
Tapi bisa nangis semata demi cinta
Suaraku keras tak berbahasa
Kerna aku rimas gedik mengada-ngada

Aku mudah baran tidak semena
Mana boleh tahan angin cemburu buta
Dan aku sengaja tunjuk keras kepala
Aku punya manja, kau saja boleh rasa

Rahsia kita berdua..

Wednesday, August 25, 2010

tag dari puan ika yang rajen mentag saye :)

1. Adakah anda rasa anda HOT???


sangat HOT..;p
sebab baru lepas jalan kaki balik dari fakulti dengan cuaca panas terik..huh,cobaan di bulan puase


2. upload gambar kegemaran anda




3. cerita pasal gambar
bukan fav pon..act 2 1st tyme pakai selendang g kls..dah setaun lebey umr adek selendang tp x penah pakai g kls..hohoh


4. bila kali terakhir anda makan pizza
lupe da bape hari bulan tapi da lame sgt da..x mengidam sgt nk mkn piza.. (:


5. lagu terakhir anda dengar
lagu raye..tajuk pe ntah..x lame lagi kan dah nk raye..


6. apa yang anda buat selain menyelesaikan tag ini
penat nih..rase mcm nk minum air je..
menunggu masa berlalu dgn pantasnye..


7. selain nama sendiri anda di panggil nama apa?
awak..:p


8. tag lagi 8 orang
1.puan sharifah natasha
2.puan sarah
3.puan ayushita
4.puan mira azha
5.puan awin 
6.puan shida
7.puan tiny asakelate
8.pak cik zuki zuka


9. siapakah orang no.1 kepada anda
incik gewe..peneman dikala duka lara..peneman dikala hati gumbira..




10. kata sesuatu mengenai orang no. 5
saye suke tgk die..comel


11. no. 3 ada hubungan ngan siapa
urm..incik puden..tapi sy x kenal beliau..sy hanya knl org no.3


12. bagaimana pula dengan no. 4
mira azha..budak biomed..lecturemate time kuliah parasit


13. pesanan kepada orang no. 6
jangan lupa tegur saye lau jumpe


14. kata-kata cinta tok no. 2
ayoo..sarah, aku saye ko mung..
::berkata-kata sambil menutup mata dan telinga::


15. adakah no. 7 dan 8 punya persamaan?
ade..both kelantanese


16. berikan 5 yang anda tahu tentang orang yang men'tag' anda
dia sumel,santek jugak..kawan incik gewe..ex staf stimik..master student uitm..
betol kan cik ika..


17. persamaan antara kambing ngan lembu?
22 musuk x mandi


18. perasaan anda buat tag ini
rasa suka..boleh hupdate belog


19. apa pendapat anda ttg artis yg rampas laki org tu si M dan si F?
x baek uh..


20. GAY or LESS??
soalan apekah ini..saya pilih or