CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, December 2, 2011

gugeldangugel

hari ni bru bkesempatan nak mengugel2. just past my hectic days. tenkiu incik gugel. macam2 aku jumpa. belog yang biasa aku jejak nk cari idea adalah belog kak syidah, n MUA diyana shukor

1
2
3  
4
 5
6
paling suka kat num 4. yang lain pon chantekk. hmmm
pening dan pening. theme color pon x taw lagi. barang2 sume x beli lagi. barang2 nk tgu incik zuki n mummyku dtg kl. lagi 3 minggu. pelamin diy je. mummy yg buat. mak aku bukan mak andam pon tapi sejak dari sue, then sepupu2 tunang, mmg mak aku ler yg diy pelamin tunang dorang. 
sempat je kan nk settle sume dalam mase seminggu. sempatt. pakcik aku dlu sempat je dlm masa 2 hari. pestime jumpa, 2 hari lps tu nendaku g merisik then 2 hari lepas tu tunang. within 1 week. jumpa merisik tunang. now,dorang dh kawen pon. i loike their luv story. :)
nk cakap aku gugel pelamin tunang je,habis sume aku merapu. :D

Sunday, November 20, 2011

Yasmin 1st GA :D

syarat-syarat :

1.    Wajib FOLLOW bLog ni duLu, dan LIKE Facebook Page tu skaLi yee :D HAHA .

2.    Dahh ? Trime kasih :) :P Then, korang jz perLu buat satu new post.
DaLam new post tu kena ade :
·          TitLe yg bertajuk “Yasmin Aris 1st GA”
·          Copy semua syarat-syarat GA ni .
·          Jangan Lupe Letak gamba kat atas tu skaLi .
   (Tekan gamba, right cLick, save as & upLoad kat dLm entry korang)
·          Gambar tu mesty Lah di LINK kan kepada entry ini .

3.    Fahemm ? Hihi :) Seterusnyee, tinggaLkan Link entry yg korang dah pubLishkn tuu kat ruangan komen bawah nii . Dah siapp ! :)

4.    Ok, ok .. GA ni akan dibataLkn kLu penyertaan tak Lebih dari 10 orang . Huhu T-T
So, join Lah beramai-ramai yee ! kite sukee . Hii

5.    Tarikh tutup : Sabtu-[19 DISEMBER 2011] 6 hari lepas bufday aku. :D

dah.itu aje. sebijik sejebok same ngan yasmin pny entry. :)

19112011

walaupun n3 aku bertarikh 20112011 aku punye title tetap 19112011. ramai la frens kat fb update status pasal tarikh ni. bagi aku tarikh cantik2 tu adalah sekadar nombor. tarikh cantik bukan boleh bg ape2 pn kat aku.xleh g dating ponn :D
berbalik kpd tarikh n3,19112011 : xde ape pon sebenarnye. tarikh adik incik zuki konvo jee.~
best jugak g kat org konvo ni. muka bahagia je sume nk naik stage. bole aku kenal2 GMi skali. pestime pegi. 
tp organizer konvo tu x best sebab xde skrin pon untuk mereka yang tunggu kat luar. sape2 yg duk luar memang tengok dinding dewan jela. T_T. then, parents yang masuk dlm dewan tu bole keluar sesuka hati je. memang sume ipts mcm ni ke? 
 courtesy from fb~
time ni jugak la aku berkenal-kenalan dgn family abg sulung incik zuki. x penah jmpe sebelum ni.
sume ok la. :D
anak abg dia yg bongsu siap nyanyi lagi mase aku ngtk. "tidurla sygku" 
comel la farhan. xde plak gmbr farhan.huhu. btry talipon low smlm xbole nk amik gmbr bdk2. T_T
20112011-incik zuki dh balik. dh start keje dh pn. hukk. redha je dgn PJJ ni. IMY already.

: esok ade test tp baru 1 nota habis bace. lagi 11 menunggu.:

Wednesday, November 16, 2011

CNY 2012

first step to b2b.
skrg sibuk duk usha2 belog ex-b2b n b2b.
curik2 idea skett.
cincin pn dh g usha. kat kedai sepupu abah je.bole dapat murah skett.

 mine & 1st choice cincin incik zuki
cincin tu dari turun temurun family belah mak lagi,tunang mesti amik patern camtu.
turn aku pon same laaa.

2nd choice cincin incik zuki.
kami tunang ikut adat kelantan. memandangkan besut tu waris2 kelantan,kami pn folo kelantan la.
kalau ikut ganu, org laki x dapat cincin. kesian pulak.

Thursday, October 20, 2011

la tahzan

ya Allah, andai diri ini telah ditetapkan jodoh dgnnya maka peliharalah kami. halalkan hubungan kami.berkatilah kami.









aku bermohon padaMu ya Allah panjangkan jodoh kami.
Aminn.

Friday, October 14, 2011

feel like crying

i miss them badly.
  • ma & abah
  • my late grandma. al fatihah
  • oppa
tiap tiap malam sebelum tido pasti akan jatuh titisan titisan jernih membasahi pipi.
rindunye!

Monday, August 15, 2011

tag.

sy berhutang 1 entry ngan cik anis syg..
t besok ai hupdate eh. <3

Wednesday, July 20, 2011

.

dup dap dup dap tunggu raya.

Saturday, July 2, 2011

o

tersentuh hati ketika baca entry ini.
sememangnya itu adalah hakikat dunia sekarang

Wednesday, June 29, 2011

^-^

imy badly.


::menghitung hari::

Monday, June 27, 2011

.

mek awak dh jmpe mek saya.
::mek : mak::
raya jmpe sume family bawak cincin 1. :)

Thursday, May 26, 2011

tik tok

kesayangan terbaru..jam..dh dkt 5 6 taun xde jam smlm dpt jam baru..jam lama casio baby-g blue..guna dari darjah 6 sampai f3,then tali rosak..abah tukar tali warna hitam..dh x lawa terus xmo pakai..
semalam p.lang baru sampai dari us bagi jam baru..weee
even bkn baby-g gak at least ade pengganti..timex ironman..

Tuesday, May 17, 2011

kosong..
prefer blogwalking rather than update belog sendiri
entah bila mood berbelog akan kembali..titik

Monday, April 11, 2011

b.z

x sempat nak hupdate belog..
super duper bz..
skrang tengah bertarung ngan final lagi..
rindu untuk merapu rapu~

Thursday, February 24, 2011

oh orang kechau

  • i miss him badly. :'(
  • dear, cant stop listening ur fav songs.
  • 2nd march, please come faster.



::i've symptom of fever almost 3 days and most of my friends said 'kau rindu orang kechau':: 

Thursday, February 10, 2011

contest~

perintah drp cik ika~
dh 3 hari cik ika post tapi hari ni baru ade masa nk belogjogging. :D
okayh,teruskan demimu cik ika dan cik farzana farzanto.. (:




::pesanan dari pihak penaja::
  1. jadi follower FARZANA FARZANTO.
  2. peserta perempuan digalakkan. kerana hadiah disediakan khas untuk blogger perempuan. kalau lelaki nak masok boleh juga. kalau tak kisah menang baju2 macam kat atas ni. haha (setiap pemenang boleh memilih hadiah or baju mengikut citarasa sendiri di Pelangiwardrobe Hannah. add dulu baru boleh tengok baju2 disana)
  3. ada 3 kategori iaitu blog paling cantik, comel dan kemas. setiap kategori mempunyai 1 pemenang sahaja.
  4. buat 1 entry tentang contest ni.
  5. tag kepada 5 orang rakan blogger anda.
  6. letak banner di side bar blog anda dan link kan terus ke entry ni.
  7. setelah selesai, tinggal kan link entry anda berkenaan dengan contest ni di komen entry ni...iaitu di entry kepunyaan Farzana Farzanto..
  8. penyertaan bermula pada 10.1.2011 hingga 10.2.2011.
  9. dalam tempoh sebulan ni mungkin anda boleh gunakan masa ini untuk menghias blog anda.

moh kite ke 5 mereka yang bertuah~

Tuesday, February 1, 2011

merapu lagi. LALAI

dup dap dup dap.
malu malu malu.
buat tu x kena buat ni x kena.
serba x kena.
speechless.
shocked.
uhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.

please please please please.
give me back.
cant stop thinking bout dat.
 awakkkkkkkkkkk..balik la cepat..maw ini.


everything inside is all about uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.
::lagi banyak merapu kat dalam tu::

Tuesday, January 18, 2011

weekend.

nk update belog tp xtaw nk share..
dh berdebu2 dh belog ni..
law dia blh ckp mesti dia dh ckp pemalas punya tuan aku neh. :P
weekend korang buat ape ek? ::ade ke korang nk jwb tu::
hmm,jumaat sabtu korang yg slalu menapak kat sogo mesti taw kan ape jadi kat sogo masa ngan jumaat tu..
4 those yg x taw, jumaat ngan sabtu lepas ade members sale kat sogo..
kaw2 org pergi simpan duit kat sogo..bersesak uh..
bersesak2 pn both day aku pegi..hee
jumaat pegi ngan kawanku then sabtu pegi ngan makcik2ku..
full of xtvt weekend ni..
pagi ahad duk rehat jap then pegi dapur menjahanamkan telur dalam peti untuk buat puding caramel.
sedap gak kuih tu..hehe.. :perasan:
hantar ckit2 kat semenyih & seri kembangan..
umah sape,biar la rahsia. :P
petang ahad kuar lagi..bertiga..
bertiga lebih baik.. :)
pegi flaming steambot kat sunway..
dh try kat danau kota pny branch try kat sunway lak..
lagi best kat danau kott.
dh lepas semua mengembangkan perut masing2 kiteorg gerak g mutiara damansara..
juz untuk habeskan myk kete..cehh,mcm la duit ko byk wani nk isi petrol.. :P
then drop sorang kat area seri kembangan 2 org lagi meneruskan perjalanan..
singgah jusco taman equine kejap..
cari2 makanan..lapoo balik.. :)
lepas tu xde g mane dh trus menuju ke kajang perdana then tidoo.

 i loike the smiley face. :P

 :)

 si adek besor.

mix.

Thursday, January 6, 2011

hangennnn

haaaa,dh lame x muncul..
tetiba mlm ni muncul..
hangenn..hangenn..hangenn
haku hangen ngan orang2 khayer neh!


1st..
mase makan tadi..
haku makan kat warung biase je..
law korang familiar ngan kg.baru sure kenal kedai suraya neh..
hokeh,camni citernya..
kat kedai tu memang orang sentiasa penuh r..
law pegi trus dpt meja memang nasib korang baik r..
tadi haku terpaksa tunggu gak untuk dpt meja..
then dptla meja afta tunggu beberapa minit..
meja yg kiteorg dpt tu untuk 6 org,tapi haku 2 org je,ngan azie..
dh duduk2 betulkan kerusi sume ade la manusia 2 he**r neh..anak ngan mak..
tercarik2 meja xde org..
then pkerja suraya tu datang r kat meja kiteorg cakap "adik 2 orang je kan kongsi meja boleh?"
kiteorg yang baik hati ni ckp r,boleh2..
pastu dtg r anak ngan mak neh tergedek2 kat meja kiteorg..
alahai muka,bukan main belagak lgi..
menyampahnye..tgk pada gayanya mcm org kaye tp xtaw la kan..
alahai manusia,ko ingat ko makan dkt hotel 5 star ke buat gaya mcm tu..
pandang orang pn semacam je..
hoke,haku mkn nasi pakai tangan,ko pandang mcm nk mintak penumbuk apesal..
si anak pn lebih kurang mcm mak dia..sejibikkk r..
mane x tumpah kuahnya law bukan ke nasi kan,ye tak?
manusia manusia..


2nd..
ini pasal manusia belagak nek keta besar buat jalan raya ni mcm mak bapak dia punye..
suka suki ko je kan nak masuk lorong mane2 x kire kecik besor..
dh taw keto ko besar x yah la masuk lorong kecik2..
bersepah motor parking kat tepi lorong tu kiri kanan..
pastu bila keto ko mcm x muat sipi sipi je lepas ko nk salahkan motor lak..
banyak chantek muka ko..siap angkat tangan mcm perlekehkan orang lagi..
eh manusia ko ingat ko hebat sgt ke nek kete wish tu..
skali Allah nk duga ko buatnya eksiden xde nk hebat dh..

-end-


::uh,sgt geram ngan sikap manusia tadi..people out there i noe u're kind hearted,consider..pls2 respect others..jgn la jadi mcm manusia2 tu::