CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, January 26, 2012

entry banyak gambar.

 1. dorang baru sampai.

 2. orang-orang kuat majlis. big thanks to them.
 3. future MIL & niece
 4. mood senyum maseh berkobar-kobar

 5.si kurus & x berapa nk kurus. :p

 6. ^_^

 7.tukar posisi

8. my mua,my planner

Tuesday, January 10, 2012

macam.macam

hurmmm hurmmmmmm. hormone dalam badan x stabil.
pestime sepanjang 23 tahun bangun study pukul 430 pagi untuk cover tajuk yang x habis baca lagi,then 830 pagi ade exam. eh,23? ohhhhh, dah bole kawen. hekhek
mau tersengguk-sengguk dalam exam hall pukul 9 lebih. otak pun x berapa nk function sangat sebab changes of biological clock. dush dush. memang juling mata nak habiskan 10 esei dalam masa 2 jam.
kesan bangun awal-awal pagi tido dari tengahari sampai nk habis zuhur, nasib baik sempat. huhh
sekarang hormone x berapa nak stabil lagi. macam-macam silly things aku buat. xtau hormone ape mencanak naik sangat dalam badan aku. nahhh,hasil tido lelama and bangun awal. uncontrol act.
 



lepas habis exam tadi g survey bunga telur kat chow kit. xtau pulak kat situ murah harga dia. duk gugel gugel semalam jumpa dalam forum cari ade akak ni share. dia compare harga bunga telur beli kat chow kit, semua house n nilai 3. ternyata chow kit juara. kat kedai tu pn sediakan khidmat gubah hantaran,free je tapi kena beli barang-barang dari kedai dorang la. if nk beli bakul ke bekas nak letak hantaran dorang volunteer ajar kita camane nak gubah bekas tu. ok la kan. hemmm, x perlu aku susah-susah g semua house dah lepas ni. bekas hantaran dia pon lagi murah daripada sin yin (kedai kat semua house ). tapi ade benda jugak yang mahal dari sin yin. yang aku tanya tadi renda and gabus untuk buat pomander ball kat sin yin lagi murah. tadi survey harga bunga telur and paper bag. paling murah 30sen/ piece. paper bag dia pn ok jugak. box untuk letak gift pn murah. yang boleh muat letak mug. 40sen/piece. then call mummy,and she said. ok. beli je.amoi,tunggu saya datang next week yer. ^_^

Saturday, January 7, 2012

donut oh donut.

tetiba bgn hri ni ngidam nk makan donut. terus update status misi sabtuday ngidam donut. :D
then,ape lagi. mcm x biasa je. ehsan pakcik gugel dpt la buat donut yg x seberapa cantik mcm j.co @ big apple @ dunkin tp yang penting haku boley makan donut. tp donut dorang xde lubang2 donut aku ade. donut lubang2 lagi hebat. hehe. ok,dh grad nanti aku nk jadi toke jual kuih. kuih donut!

saje je nak share resepi. senang sebab guna sukatan sudu dan cawan. ini adunan untuk orang bujang la.
oke :
2 sudu kecil yis (mauripan) + air suam 1/2 cawan + 2 sudu gula. then kacau bagi sebati sume tu letak tepi dulu.
benda-benda kering aku guna 2 cawan tepung gandum + secubit baking powder + 2 sudu susu tepung + 2 sudu planta. then gaul pahtu tambah air yis td. air tu aku letak sikit-sikit sebab takut doh jadi lembik if letak sume air sekaligus. then biar doh selama 15minit selepas sebati. lepas tu dah boleh start buat bulat-bulat. lubang tengah tu aku buat guna tudung air mineral. tekap tudung atas doh kecik-kecik td. then,sedia untuk digoreng.

 siappppppppppppppp. :)












  • oh oh oh, lagi 15 hari. dupdapdupdap. baju x beli lagi,bunga telur + paper beg + gubahan sume x setel lagi. gulpppp

Wednesday, January 4, 2012

bertabahlah wahai hati. tetap sabar dan sabar dan berusaha. semoga kalian berjaya. aku pasrah dgn ketentuanNya.

tenanglah wahai diri. sabar dengan ujian ini. aku masih ada Dia untuk mendengar rintihan hati ini.